Σύντομος Οδηγός Χρήσης του Νέου Συστήματος Ηλ. Αλληλογραφίας του ΔΣΑ


Το αναβαθμισμένο σύστημα Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας (email) του ΔΣΑ, το οποίο είναι μία εκτενής εξέλιξη του προηγούμενου συστήματος, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό συμβατότητα με το προηγούμενο σύστημα, ενώ αυξάνει την ασφάλεια της επικοινωνία με την χρήση TLS 1.2.
Η νέα ιστοσελίδα επιτρέπει να ζητήσετε αλλαγή κωδικού («Ξεχάσατε τον κωδικό σας;»), εφ΄ όσον σε κάποια προηγούμενη σύνδεση στο σύστημα είχατε εισάγει μία εναλλακτική διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας (email) και προαιρετικά μία ερώτηση, για λόγους ασφαλείας (Γενικές επιλογές->Κωδικός λογαριασμού).


Όπως και στην ιστοσελίδα του προηγούμενου συστήματος, υπάρχει ένδειξη από την Digicert ότι αυτή είναι η πραγματική ιστοσελίδα του συστήματος Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας (email) του ΔΣΑ.
Στο νέο σύστημα, τα διάφορα υποσυστήματα είναι διαθέσιμα στο επάνω μέρος της σελίδας με όνομα που διαθέτει και μενού. Δηλαδή, πατάμε με το ποντίκι πάνω στην «Αλληλογραφία» για να εμφανιστούν τα μηνύματα και συγχρόνως εμφανίζεται και το μενού.

Η εμφάνιση των μηνυμάτων τώρα είναι όπως σε ένα πρόγραμμα (Outlook, Thunderbird) στον υπολογιστή. Προσοχή στο «κουμπί» που βρίσκεται στην επικεφαλίδα, όπως σημειώνεται στην παραπάνω εικόνα. Τώρα δεν επιλέγει όλα τα μηνύματα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, αλλά όλα όσα έχει το γραμματοκιβώτιο.
Επιλέγοντας Άλλα->Ο Λογαριασμός μου->Κωδικός δίνεται η δυνατότητα στον κάθε χρήστη να αλλάξει τον κωδικό του.
Στην σελίδα που εμφανίζεται, ο χρήστης θα πρέπει να πληκτρολογήσει μία φορά τον τρέχοντα κωδικό και δύο φορές τον νέο κωδικό, που πρέπει να είναι διαφορετικός από τον τρέχοντα.Ρυθμίσεις σύνδεσης για προσωπικό υπολογιστή (PC,Laptop), «έξυπνο» κινητό, tablet.


Για να συνδέσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας (π.χ. Outlook, Thunderbird) ή στο κινητό σας ή στο tablet σας, στο σύστημα του ΔΣΑ, θα πρέπει να δώσετε τα παρακάτω στοιχεία:


Για όλες τις συνδέσεις, διακομιστής (server): mail.dsa.gr


Για σύνδεση SMTP μπορείτε να ορίσετε μία από τις πόρτες: 465, 587.

Απαιτείται πιστοποίηση του χρήστη για αποστολή μηνύματος.


Για σύνδεση POP3, μία από τις πόρτες: 110 ή για SSL σύνδεση 995


Για σύνδεση IMAP, μία από τις πόρτες: 143 ή για SSL σύνδεση 993


Για πιστοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το όνομα χρήστη, όχι το email, και αν το όνομα χρήστη είναι μόνο αριθμοί, θα πρέπει να προσθέσετε ένα χαρακτήρα «d» στην αρχή.


Για παράδειγμα, αν το όνομα χρήστη είναι 01020304, θα πρέπει να δώσετε για τις συνδέσεις SMTP, POP3 και IMAP, το d01020304, ως το όνομα χρήστη.